Opzoek naar een leuke manier om met elkaar een dag door te brengen? Of naar een originele activiteit om je verjaardag te vieren? Een sloep huren is het antwoord. Niets is leuker dan met z’n allen het water op te gaan om daar heerlijk dobberend in de natuur te genieten van de lange gesprekken die je dan hebt terwijl de vogels om je heen vliegen en de eenden kwaken. Verscholen tussen het riet of dobberend op het grote oppervlak van een meer is het intens genieten van elkaar en van de wereld om je heen. Natuurlijk heb je ook een goed gevulde picknickmand meegenomen met daarin allerlei lekkers om de dag comfortabel door te komen. Een sloep huren zorgt gegarandeerd voor een geslaagd dagje uit.

 

Sloep huren: grote lol

 

Ik spreek uit eigen ervaring. Een tijdje geleden zochten we voor ons vriendinnen clubje naar een leuk dagje uit. We besloten een sloep te huren in het prachtige natuurgebied De Beemster. Voorzien van een heerlijk gevulde mand met eten en een kaart stapten we in onze sloep. De verhuurder gaf een duidelijke uitleg en al snel kozen we het ruime sop. Nou ja, niet zo snel natuurlijk aangezien niemand van ons ooit een sloep had bestuurd. We belandden nogal eens in het riet wat voor grote hilariteit zorgde. In de Beemster is dus veel riet, daar kwamen we al snel achter. Ook had de verhuurder ons gewaarschuwd dat we op sommige punten zouden moeten punteren omdat het daar erg ondiep was. He duurde dan ook niet lang of onze sloep liep vast. En daar stonden we dan met onze punters alsof we aan het gondelvaren waren in Venetië. Lachend en gierend kregen we de sloep weer los en we konden weer verder.

 

Rust en stilte

 

Naarmate we verder kwamen overweldigde de heerlijke stilte ons. Wat was het mooi en vredig. Geen verkeer in de buurt, het was alsof we alleen waren op de wereld. Genietend van onze lunch keken we naar watervogels en luisterden we naar de geluiden die de natuur ons bracht. We waren het er allemaal over eens: dit was een unieke dag die zeker voor herhaling vatbaar was.

Eenvoudig en makkelijk

 

Op heel veel plaatsen kun je een sloep huren. Veel verhuurders geven je ook routes mee en leuke tips. Een sloep besturen is echt niet moeilijk als je eenmaal weet hoe. De sloepen variëren in grootte dus elk gezelschap kan mee. Laat je daarover goed informeren. En verder is het vooral veel genieten en veel plezier hebben. Dus kom op: ga het water op!

Author

Geef een reactie