Schoonmaken. De één ziet het als hobby, de ander schuift het het liefst zo ver mogelijk voor zich uit. Schoonmaken kan een hele klus zijn, waardoor je er niet altijd zin in hebt. Met deze "hacks" hoop ik de klus iets makkelijker voor je te maken. Niet lullen maar poetsen!

Kattenharen

Kattenharen zijn met een kat in huis vrijwel onvermijdelijk. Je kunt de stofzuiger net zo goed aan laten staan en aan je arm vasttapen. Vooral de bank en andere lakens trekken veel haar aan, en laten dit ook lastig los. De stofzuiger eroverheen heeft nooit het volledige gewenste effect. De ultieme tip: Trek een blauw latex handschoentje aan en veeg met je hand over de haren. Je zal zien dat zich een bolletje pluis vormt, wat je eenvoudig weg kunt gooien. Proberen absoluut waard.

Verstopte douchegoot

Niets zo vervelend als een douchegoot die niet goed doorloopt, maar kijk uit voor de extreme schoonmaakmiddelen. Deze goedjes zijn vaak veel te agressief en ook nog eens heel erg duur. Er zijn natuurlijke en goedkope producten die net zo goed werken. Haal eerst alle haren uit de goot. Meng nu 50 gram baking soda met 80 milliliter azijn in een emmer, en giet dit meteen in je doucheput. Laat het een uurtje intrekken en spoel de goot hierna door met heet of kokend water. Succes gegarandeerd!

Stickers verwijderen van staal

Stickers op je nieuwe roestvrijstalen producten zijn je grootste vijand.  De helft van de sticker blijft plakken, en wanneer je deze wil weghalen laat je krassen achter op je nieuwe product. Dit is simpel te voorkomen. Trek eerst de sticker er zo voorzichtig mogelijk af. Maak nu een vaatdoek vochtig met heet water. Met een klein beetje schoonmaakazijn op je doek veeg jij de stickerresten in één keer weg, zonder krassen achter te laten.

Streeploze glazen tafel

De glazen tafel is je grootste nachtmerrie als je niet van schoonmaken houdt. Wanneer de zon erop schijnt is er een kolonie aan vingerafdrukken, stof en viezigheid te zien. Helaas is even snel schoonmaken er ook niet bij, omdat je constant lijkt te eindigen met die zichtbare vegen. Neem een sopje van heet water en een scheutje schoonmaakazijn. Maak de tafel tot twee keer toe nat met een vaatdoek. Doe dit met ronddraaiende bewegingen. Hierna spray je iets van glasreiniger op de nog natte tafel. Met een licht vochtige zeem droog je de tafel. Je zult zien dat deze zonder waas of vegen opdroogt.

 

 

 

Author

Geef een reactie