Het opzetten van een bedrijf is niet gemakkelijk Al heb ik mij goed ingelezen in alle in’s en out’s van het ondernemen, is nog veel onduidelijk. Veel bedrijven maken gebruik van wagenparken om hun mensen en goederen te vervoeren. Een term die hierbij komt kijken is  ‘fleet management software’. Zakenrelaties wijzen je wel eens op dit fenomeen en zeiden dat ik me daar eens in moest gaan verdiepen. Wat is ‘fleet management software’ en wat kan je ermee? Je hoeft na het lezen van mijn blog niet meer verder te zoeken naar alle informatie over dit bekende begrip in de wereld van zakelijk rijden.  Als je denkt dat het iets voor je is, dan kun je altijd je verder gaan verdiepen of een gratis demo aanvragen. 

Is dit iets voor jou?

De fleet mangement software is eigenlijk simpelweg software voor het beheer van je wagenpark. Het zou dus alleen nuttig voor je kunnen zijn als je een wagenpark hebt voor je onderneming. Bij het woord ‘wagenpark’ denk ik gelijk aan tientallen vrachtwagens, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook als je een aantal bussen hebt rondrijden kan het beheer van je wagens handig en fijn zijn voor jou als werkgever. Ben jij dus een ondernemer die verschillende wagens heeft rondrijden voor de uitvoering van je bedrijf? Lees dan hieronder verder voor de uitgebreidere uitleg.

Hoe werkt het?

Door de fleet mangement software beschik jij als werkgever over een live kaart waarop al je voertuigen te zien zijn. Je kunt hierop zien waar ze heen bewegen, of ze stil staan of niet en nog veel meer. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de chauffeurs aan te sturen of te zien of de status van de auto te zien. Ook voor de veiligheid heeft dit dus vele voordelen omdat de chauffeurs minder handelingen hoeven te verrichten, te zien is wanneer onderhoud nodig is en wanneer de chauffeurs pauze moeten houden. Kortom, het systeem is een geweldige toevoeging voor je bedrijf.

Nog niet zeker?

Zoals ik al zei is de fleet management software dus een geweldige toevoeging voor je bedrijf. Als werkgever is het fijn om wat controle te kunnen uitoefenen op de wagens en iets efficiënter te kunnen werken door de software. Maar ook voor de werknemers is het fijn omdat door het systeem het werken gemakkelijker en veiliger gebeurt. Het aanschaffen van de software is natuurlijk niet niks, want het is niet gratis. Zeker voor een wat kleinere ondernemer is het een grote uitgave. Maar omdat je er zoveel voor terug krijgt is het absoluut het overwegen waard. En als je nog niet zeker bent, kun je dus gewoon een gratis demo aanvragen. Zo kun je het als werkgever even uittesten en kijken of het wel écht de ideale toevoeging is voor je bedrijf. Veel bedrijven maken er al veel gebruik van. Verizon Connect is een bedrijf die ik zeker kan aanraden. Bekijk hun website voor meer informatie.

Author

Geef een reactie