Ik vind de Ardennen een ontzettend mooi gebied. Ik ben hier al meerdere malen geweest, maar ik kan er geen genoegen van krijgen. Elke keer is er wel weer iets nieuws te ontdekken of te zien. Wat voor soort vakantie je ook zoekt, je bent in de Ardennen op het juiste adres. Komend voorjaar wil ik een actieve vakantie en daarom heb ik besloten in dit mooie gebied op fietsvakantie te gaan. Ik ben al druk aan het voorbereiden en in deze blog deel ik met je hoe ik dit doe. Voorbereiding is het halve werk en ik verheug me al erg op mijn vakantie.

Kies je uitrusting

Als je een actieve vakantie doet is het belangrijk dat je de juiste (sport)artikelen hiervoor hebt. Goede spullen kunnen je vakantie een stuk aangenamer maken. Bij een actieve vakantie ben je vaak veel buiten, en daardoor overgeleverd aan de elementen. Ik heb een lijstje gemaakt van spullen die mij essentieel lijken:

– Goede, winddichte jas
– Regenkleding
– Zonnebril
– Stevige sportschoenen (2 paar)
– Hoofddeksel
– T-shirts en trui: laagjes helpen je om op temperatuur te blijven
– Fietsbroeken
Dit is ook mijn eerste fietsvakantie maar ik denk dat ik met deze uitrusting wel goed zit.

Je fiets

Logisch, maar het meest essentiƫle voor een fietsvakantie is je fiets. Ja gaat lange dagen maken op die fiets, zorg daarom dat je fiets in topconditie is. Ga nog even langs de fietsenwinkel om alles te laten checken en neem ook klein gereedschap mee voor als er onderweg iets stuk gaat. Denk daarbij aan een lekke band, of een ketting die aanloopt. Een goed stel moersleutels en smeerolie lijken me daarom geen overbodige luxe om mee te nemen.

Ik denk dat ik mijn e-bike meeneem voor deze vakantie. In de Ardennen heuvelt het flink, en met een e-bike is dat een stuk makkelijker dan op een normale fiets. Ik ben inmiddels wat ouder en mijn conditie is niet meer wat deze geweest is.

Kies je route

Niet elke route is even aangenaam om te fietsen. Zoals ik hierboven zei zijn er flinke heuvels in de Ardennen, en een paar daarvan zijn leuk maar als je dag na dag alleen op heuvels fietst is dat zwaar. Ik zorg daarom dat mijn route gevarieerd is en ik ook dagen wat minder moet klimmen. Dan volg ik bijvoorbeeld een rivier en zo is de route een stuk vlakker. Er zijn ook niet altijd overal fietspaden. Ik probeer daar wel op te letten, ik vind dat aangenamer dan op een autoweg fietsen. Ik heb contact opgenomen met de toeristeninformatie in de Ardennen en zij hebben mij goede tips gegeven. Je hoeft namelijk niet altijd zelf je route te bedenken, er zijn ook allerlei websites of instanties waar je fietsroutes kunt vinden.

Ik kijk al erg uit naar deze vakantie!

Author

Geef een reactie