Het grootste gedeelte van Nederland gaat elke zomervakantie naar het buitenland. Zelf hoor ik ook bij deze groep. Toen een Vlaamse vriend laatst aan mij vroeg wat de leukste Nederlandse toeristische attracties waren, had ik eigenlijk geen flauw idee! Ik realiseerde me hoe schokkend weinig bezienswaardigheden ik heb bezocht in mijn eigen land. Daarom besloot ik er een weekendje op uit te gaan in Amsterdam en hier alle toeristische bezienswaardigheden te bezoeken. In deze blog vertel ik welke toeristische attracties Amsterdam allemaal te bieden heeft.  

Talloze musea

Een standaard toeristische activiteit is natuurlijk het bezoeken van een museum. Toen ik uit ging zoeken naar welke ik wilde, kwam ik er achter dat het in Amsterdam stikt van de musea. Er is echt voor ieder wat wils. En je kunt ze zeker niet allemaal in een weekend bezoeken. Ik besloot er daarom in totaal twee uit te zoeken: Het Rijksmuseum en het Anne Frank huis. Beide musea zijn altijd razend druk, en na mijn bezoek begrijp ik helemaal waarom. De musea zijn allebei op hun eigen manier enorm bijzonder en interessant. Het Rijksmuseum beschikt over unieke en prachtige schilderijen en het Anne Frank huis vertelt een belangrijk stuk geschiedenis. 

Winkelen

Bij een weekendje weg hoort natuurlijk ook een dagje goed winkelen. En net als in elke grote Europese stad, is Amsterdam hier de perfecte plek voor. Voor de grote modeketens kun je terecht in de Leidsestraat en Kalverstraat. Als je door deze straten loopt, kom je bovendien langs genoeg mooie grachten waar je even een typische toeristen foto kunt maken. Voor meer kleine boetiekjes en vintage winkels, zijn de negen straatjes de perfecte plek. Samen met mijn zus heb ik tijdens ons weekendje Amsterdam uren rondgeslenterd in dit leuke buurtje. Hier bevinden zich ook allerlei schattige koffietentjes waar je even kunt uitrusten van een vermoeiende dag winkelen. 

De Amsterdamse specialiteit

Hoewel al die bezienswaardigheden en musea leuk zijn, is er een ding dat toch wel de grootste toeristische trekpleister is. Dit zijn uiteraard de Amsterdamse coffeeshops. Wil je de echte toeristische ervaring beleven? Dan pleeg je een bezoekje aan een coffeeshop. Al wil je geen wiet of spacecake proberen, dan is het alsnog leuk om even een kijkje binnen te nemen. Dan weet je eindelijk waar al die toeristen nou uithangen. Ben je wel nieuwsgierig naar deze Amsterdamse specialiteit? Dan is je weekendje Amsterdam heb perfecte moment om dit te proberen! *(Ben jij of is iemand in je omgeving verslaafd aan wiet? Voor hulp kun je terecht bij SolutionS.)

Author

Geef een reactie