Mijn moeder heeft mij al een hele tijd geleden beloofd dat als ik zou afstuderen voor mijn studie rechten, zij mij mee zou nemen naar haar geboorteland. Mijn moeder is namelijk geboren in Sri Lanka. Mijn vader is Nederlands en voor de liefde heeft mijn moeder Sri Lanka verlaten. Als klein meisje vertelde mijn moeder mij al vaak erg heimwee te hebben naar het mooie land. Als gezin zijn wij er helaas nog nooit geweest.

 

 

Voor beide een cadeau

Een rondreis Sri Lanka is een grote wens voor mijn moeder. Al hoewel zij het eerst met mijn vader wilde doen, besloot ze dit avontuur met mij te willen doen. Mijn vader is er namelijk al vaker geweest en vind het, naar eigen zeggen, niet meer zo belangrijk om er nog een keer naar toe te gaan. Mijn moeder daarentegen pakt het liefste nu al de koffer in om te vertrekken maar helaas moeten we nog een aantal weken wachten tot de grote dag daar is. Mijn moeder en ik hebben namelijk een uitgebreide rondreis Sri Lanka geboekt. Voor mij een heel erg groot cadeau voor het afstuderen maar voor mijn moeder ook echt een cadeau om weer even terug te gaan naar het land waar zij zoveel herinneringen heeft opgebouwd.

 

 

Niet alleen toeristische routes bewandelen

Mijn moeder heeft via internet een goed reisbureau gevonden. Mijn moeder wil namelijk tijdens de rondreis Sri Lanka niet alleen maar de toeristische trekpleisters zien. Ze wil juist ook naar steden gaan waar er geen toeristen zullen zijn. Mijn moeder wil namelijk weer voelen hoe het was om daar te wonen. Mijn moeder heeft daarom ook heel erg veel contact gehad met het reisbureau. We besloten ook gelijk niet te gaan besparen op de slaapplekken. We wilde naast het vele zien van het land ook gewoon even heerlijk tot rust kunnen komen en in de watten gelegd worden. Daarnaast zijn we, door helaas een hele slechte ervaring, erg bang voor eten en drinken in een ander land. Dit is dan ook voornamelijk de reden dat we kiezen voor luxehotels met zeer goed eten en drinken.
Het reisbureau gaf ook duidelijk aan wat wij nog moeten regelen van tevoren. Denk aan vaccinaties, een visum en kregen informatie over de regels van medicatiegebruik. Ook kregen we een hele stapel met zakboekjes vol met leuke tips van bezienswaardigheden tot de beste restaurants omschreven per plaats. We zijn nog een aantal dingen aan het uitstippelen. We willen echt alles zien!

Author

Geef een reactie