Ik ga verhuizen! Het is eindelijk zo ver. Na lang zoeken hebben mijn partner en ik een nieuw huis gevonden en gaan we over een paar maanden over. Het wordt een ontzettend mooi huis. Het is een oud huis in het stadscentrum. Daardoor heeft het huis heel veel uitstraling. Een nadeel van een oud huis is dat er vaak veel aan moet gebeuren. Zeker om het voor de lange termijn leefbaar te houden gaan we veel renoveren. Zo gaan de keuken en badkamer er helemaal uit en komen daar splik splinter nieuwe apparaten en meubilair in! Heel veel zin heb ik in deze hele verbouwing. Je kunt daarmee namelijk je huis uniek en eigen inrichten. We hebben de nieuwe keuken en badkamer al uitgezocht, maar het zware werk moet nog beginnen. Wat goed is om rekening mee te houden is dat het verbouwen of renoveren van je huis heel veel planning nodig heeft. Zo moet je niet alleen uitzoeken wat je gaat slopen of wegdoen, maar ook wat ervoor in de plaats komt. Dit kost wat tijd. We lopen gelukkig op schema met het plannen wat er allemaal in gaat komen in het nieuwe huis. Nu zijn we hard bezig met het plannen van de daadwerkelijke verbouwing!

 

Verbouwen in een stappenplan

Wat er allemaal komt kijken bij het plannen van de verbouwing loopt ver uit een! Het begint natuurlijk met het uitzoeken wat je in je nieuwe huis wil. Dan ga je kijken wat er uit het huis gesloopt moet worden en wat er aan fundatie moet toegevoegd worden (denk aan water en elektriciteit aansluitingen, isolatie, wandjes etc.). Vervolgens ga je een bouwafval container huren en sloop je alles uit het huis. Als dat is geregeld kun je beginnen met het toevoegen. De laatste stap is dan het plaatsen van de nieuwe apparatuur en meubilair. Dan is alles af en kan het verhuizen beginnen!

 

Een bouwafval container huren doe je zo

Veel van deze dingen had ik wel eens gedaan, maar nog nooit een bouwafval container huren! Daarom schrijf ik nog een klein stukje over hoe dat gaat. Ik heb van de week net een container gehuurd voor het bouwafval, dus weet er alles van! Een bouwafval container huren kan in verschillende soorten en maten. Probeer dus in te schatten van tevoren hoeveel afval je ongeveer gaat genereren. Verder bestel je een container heel makkelijk online! Het is dus zo gepiept. 

Author

Geef een reactie