Eigen bedrijf als student

Het is natuurlijk fantastisch om al tijdens je studententijd een eigen bedrijfje te beginnen. Dit geeft de hoop dat je na je studententijd eigen baas kunt zijn. De studententijd is een tijd waar, alhoewel je misschien druk bent met studeren, je nog altijd meer vrijheid hebt dan wanneer je fulltime werkt. Helemaal wanneer je je realiseert dat de verantwoordelijkheden nog groter worden wanneer je begint aan een eigen huis, kinderen en een gezin. Tegen die tijd is het absoluut niet meer mogelijk om een eigen bedrijf te beginnen. Daarom kun je beter zo vroeg mogelijk beginnen.

Desondanks heb je als student hoogstwaarschijnlijk nog geen gigantisch budget om je eigen bedrijf mee te runnen. Daarom wil je de kosten zo laag mogelijk laag houden. In dit artikel bespreek ik een aantal tactieken om als student met een eigen bedrijfje de kosten laag te houden. Mijn eigen bedrijfje was een combinatie van internet marketing en het schrijven van een eigen boek dat ik door middel van die marketing verkocht. Ik begon met een boek dat online te downloaden was maar wilde uiteindelijk ook een fysiek boek uitbrengen.

Fysieke producten

Dit bleek nog ingewikkelder dan ik dacht. Ik was natuurlijk fantastisch blij toen ik meer dan genoeg exemplaren verkocht om winst te maken. Maar omdat ik ze allemaal uit liet printen moest ik plotseling 2000 boeken ophalen bij mijn drukker. Om al deze boeken te laten bezorgen was gigantisch duur. Daarom koos ik ervoor met mijn transport fiets heen en weer te fietsen en ze naar mijn appartement te brengen vanwaar ik ze kon versturen.

Wanneer je als student fysieke producten moet versturen kan een transport fiets daarom een gigantisch goede oplossing zijn. Het scheelt een hoop in vervoerkosten. Daarnaast kun je de fiets ook gebruiken voor het dragen van kratjes bier.

Het is ontzettend belangrijk als student dat je de kosten laag houdt zoals ik al aangaf. Daarnaast is het ook belangrijk dat je vanaf het begint een goede boekhouding voert. Dit was een fout die ik zelf maakte. Toen ik mijn bedrijfje begon verdiende ik nog niet zo veel. Als er wat geld binnen kwam was ik niet erg druk met het allemaal netjes noteren en bijhouden. Dit zorgde ervoor dat mijn boekhouding slordig was.

Dit kan problemen creƫren wanneer je meer geld begint te verdienen. Het is daarom verstandig om vanaf het begin een goede boekhouding te voeren. Er is verschillende software die hierbij kan helpen.

Author

Geef een reactie