In dit artikel gaan we het hebben over wat een gaming laptop is en wat de voordelen van een gaming laptop zijn ten opzichte van het gebruik van een standaard laptop.

Wat is een gaming laptop?

Een gaming laptop is precies wat het klinkt. Het is een laptop voor het spelen van games. Gaming laptops zijn voornamelijk bedoeld voor mensen die onderweg willen gamen of niet veel ruimte willen gebruiken op de harde schijf. Maar gaming laptops zijn geen gewone laptops die je gebruikt voor je dagelijkse leven. Meestal zijn het zeer high-end systemen en kunnen er grafisch intensieve games op worden gespeeld. Gaming laptops hebben meestal een mobiele i5- of core i7-processor om zelfs de meest CPU-intensieve titels aan te kunnen. Ze komen ook met een speciale grafische kaart, meestal high-end mobiele GPU’s van Nvidia. Ja, de meeste gaming-laptops hebben Intel CPU’s en Nvidia GPU’s. Met deze GPU’s kan de laptop zelfs de meest GPU-intensieve titels aan. Ook gaming laptops hebben een beter koelsysteem en een behoorlijke hoeveelheid geheugen. Ze kunnen ook worden geleverd met een SSD. De monitoren zijn meestal 1080p en kunnen ook worden geleverd met verschillende aanbevolen toetsenborden en andere dingen die geschikt zijn voor gamen.

Verschil tussen gaming laptops en andere high-end laptops

Het belangrijkste verschil tussen high-end normale laptops en gaming-laptops is de speciale grafische kaart. Met deze GPU’s kan de laptop zelfs de GPU-intensieve titels afspelen die niet kunnen worden afgespeeld op normale geavanceerde laptops zonder een grafische kaart. Maar al deze dingen hebben een geweldige prijs. Ook mobiele CPU’s en GPU’s zijn minder krachtig in vergelijking met desktop. Als je op zoek bent naar prestaties, is de laptop GPU GTX 980M 10-20 procent minder krachtig in vergelijking met desktop 980 GPU. Over het algemeen zit je met een HP laptop erg goed qua laptop prestaties.

Prijzen van gaming laptops

De kosten voor het aanschaffen van een gaming laptop zijn bijna het dubbele om vergelijkbare prestaties te behalen. Ook laptops zijn niet eenvoudig te upgraden en hebben ook beperkingen tijdens het upgraden. Dus tenzij je wanhopig op zoek bent naar een gaming laptop, raad ik je ten zeerste aan om een ​​gaming desktop te kopen. Omdat je dan anders veel meer uitgeeft voor lagere prestaties in vergelijking met desktops.

Dus wat denk je ervan? Zijn gaming laptops het waard? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Of contacteer ons als je dit artikel nuttig vindt en check regelmatig onze blogsite voor meer informatieve blogartikelen zoals deze.

Author

Geef een reactie