Tommy Hilfiger is terug van weggeweest. De laatste jaren is de streetstyle van Tommy Hilfiger razend populair geworden. En dat terwijl Tommy Hilfiger een tijdje redelijk uit de spotlights is verdwenen.

Eerste vlaag van succes

Voor zover ik mij kan herinneren is Tommy Hilfiger echt populair geworden toen de polo helemaal in was. Dit is een aantal jaar geleden en ik weet nog goed dat al mijn mannelijke vrienden – de vrouwen overigens trouwens ook gewoon! – een polo gingen dragen. Tussen alle polo’s zaten een aantal favoriete merken: Lacoste, Ralph Lauren en natuurlijk Tommy Hilfiger. Ik denk dan ook dat de eerste succes golf van Tommy Hilfiger te danken is aan de simpele, maar mooie polo’s. Het rood – wit – blauwe merkje werd een fenomeen en er werd goed opgelet op de volgende collecties van Tommy Hilfiger.

Accessoires

Tommy Hilfiger begon de lijn uit te breiden. Niet alleen de kleding viel in de smaak bij het publiek, maar ook de accessoires en parfum. Ik ben er zelf ook één. Na mijn polo-fase, volgden al gauw sieraden en parfum. Het begon met een mooi zilveren horloge met een diamanten randje om het klokje heen. Uiteraard het logo aan de binnenkant van het klokje. Het was op dat moment de mode om zilveren, grotere horloges te dragen en om het wat vrouwelijker te maken werd er vaak gecombineerd met diamantjes of witte accenten. Naast dat iedereen mijn horloge kon bewonderen rond mijn pols, had ik ook mijn eerst Tommy Hilfiger parfum aangeschaft. Het is en blijft nog steeds één van mijn favoriete parfums: Tommy Girl. Bovendien zeer betaalbaar!

Huidige trend

Mij valt op dat Tommy Hilfiger altijd weet in te spelen op de trend die op dat moment loopt. Ja, ze zijn een tijdje tussen de polo-fase en een paar jaar terug uit het oog verdwenen, maar ze zijn back and better than ever! Tegenwoordig weten ze goed in te spelen op allereerst de urban trend. Cropped hoodies, fanny packs en stoere broeken: Tommy weet hoe hij met zijn tijd mee moet gaan. Op dit vlak is Hilfiger ook enorm populair geworden. Je kunt bijna Instagram niet meer afstruinen zonder een aantal influencers te zien in de rood, wit en blauwe kleuren. Ondanks dat Tommy Hilfiger met zijn tijd meegaat, raakt zij nooit haar klassieke origine uit het oog. Het merk is zijn populariteit op de golfbaan en op de zeilboten gelukkig niet kwijt geraakt!

Author

Geef een reactie