De reis is belangrijker dan de bestemming, zo gaat het gezegde over het leven. Maar alhoewel er veel wijsheid te vinden is in dit gezegde is wanneer we het over vakanties hebben de reis meestal een noodzakelijk kwaad. Veel mensen beginnen hun vakantie met veel stressen en een vermoeiende vliegtuigreis. Pas daarna kunnen ze echt van de vakantie gaan genieten. Maar dit hoeft natuurlijk niet persé zo te zijn. Er zijn andere manieren waarop je kunt reizen waar je ook van de reis zelf geniet. Een van de meest populaire opties is natuurlijk de zogenoemde ‘roadtrip’ waar je met de auto over een aantal weken van bestemming naar bestemming reist. In dit artikel bespreken we de leukste opties voor een roadtrip door Europa.

Stedentrip van Noord naar Zuid

Een van de meest fantastische aspecten aan Europa is dat het een relatief klein continent is waar tegelijkertijd toch ontzettend veel verschillende klimaten en culturen te vinden zijn. Een ontzettend leuke optie voor een roadtrip met de auto is dan ook een reis van het noorden van Europa naar het Zuiden van Europa. Persoonlijk kan ik aanraden om in Noorwegen of in Denemarken in een van de prachtige steden daar te beginnen en te genieten van de fantastische natuur en fjorden daar. Daarna kun je via de Alpen naar beneden rijden en eindigen in een aantal van de meest prachtige steden van Italië. Persoonlijk ben ik een groot fan van een stedentrip Milaan bijvoorbeeld. Je kunt deze stedentrip het beste doen in de winter zodat je kunt genieten van de sneeuw in het noorden en het niet ongelofelijk verzengend heet is in Italië in het zuiden.

Langs de kust

Voor de mensen die ontzettend van het strand houden en misschien zelfs graag gaan golfsurfen of kitesurfen op zee is een roadtrip langs de Europese kusten een hele goede optie. Je kunt in Nederland beginnen aangezien we hier natuurlijk ook mooie stranden hebben. Daarna kun je verder reizen langs de Franse kust. Hier vind je een aantal van de beste surflocaties ter wereld. Veel mensen denken vaak dat ze voor goede golven naar verre tropische locaties moeten. Maar dat is niet waar. Daarnaast heeft de Franse kust natuurlijk ook een rijke geschiedenis betreffende de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld. Uiteindelijk zal deze reis kunnen eindigen aan de kust van Portugal. Maar een andere optie is om het land te doorkruisen en de reis te eindigen aan in Spanje aan de Middellandse zee.

Author

Geef een reactie