Een paar weken terug ben ik samen met mijn vriendin op de fiets naar het park gegaan. Het was een zonnige dag in het weekend waar wij heerlijk van wilden gaan genieten. We hadden veel eten en andere dingetjes gehaald voor een picknick. Toch liep de dag anders dan dat wij hadden verwacht. Het was erg druk in het park waar wij waren. Veel fietsers en veel mensen die aan het hardlopen waren. Maar er waren ook veel mensen op brommers, terwijl dat eigenlijk niet is toegestaan in het park. Nadat wij genoeg hadden gegeten en klaar waren met onze picknick, besloten wij om nog even richting het centrum te gaan. Onderweg naar het centrum kwam er een scooter van tegenliggende richting hard aangereden en is toen op mij gebotst. Door de botsing zijn we allebei op de grond gevallen en ik kreeg al gelijk een grote pijnscheut in mijn enkel.

Na het ongeluk

Toen ik probeerde op te staan, had ik veel last van mijn enkel. De scooterrijder had daarentegen alleen last van zijn elleboog en nog wat schrammen op zijn knie. Gelukkig was hij in staat om rustig te communiceren en gaf hij ook aan dat het ongeluk zijn eigen schuld was. We hebben na het ongeluk gegevens uitgewisseld, zodat we hij zijn verzekering kon benaderen voor een schadevergoeding. Na het ongeluk ben ik niet meer naar het centrum gegaan, maar juist direct naar huis gegaan. Ik had veel last van mijn enkel, maar ik ben ondanks de pijn alsnog zelf naar huis gefietst. Eenmaal thuis heb ik gedoucht en ben ik op de bank gaan liggen met mijn been omhoog. Ik had ook een pak ijs ingepakt in een theedoek en die op mijn enkel gelegd. De dagen erna was mijn enkel erg stijf en had ik veel last met lopen. Daarom was het verstandig om even langs de fysiotherapeut te gaan. Na een paar behandelingen en twee maanden oefeningen gedaan te hebben, heb ik er nu geen last meer van.

Fluitje van een cent

Uiteindelijk heeft de scooterrijder zijn verzekering benaderd. Op advies van mijn ouders heb ik zelf nog even contact opgenomen met een letselschade bureau. Zij voorzagen mij van goed advies en hielpen mij tijdens het juridische proces. Zelf heb ik er relatief weinig tijd en moeite aan hoeven besteden. Gelukkig heb ik achteraf nog mijn schadevergoeding mogen ontvangen.

Author

Geef een reactie